Κεντρική

Καλώς ήλθατε στο Chios Trails, μία σελίδα της Κοιν.Σ.Επ. Δίκτυο Χιακής Φιλοξενίας Πολιτισμού & Περιβάλλοντος

Ο προορισμός της Χίου

Η Χίος είναι ένας μοναδικός προορισμός όλο το χρόνο με μοναδικό χαρακτήρα σε κάθε εποχή. Οι διακοπές στη Χίο περιλαμβάνουν καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις, μέχρι λουλούδια που λουλουδιάζουν κατά την άνοιξη, άγρια πεζοπορία και μονοπάτια κατά τη διάρκεια του αυτόνομου και χειμώνα.

Η Χίος είναι ένας εναλλακτικός προορισμός που προσφέρει πολλές επιλογές που μπορούν να απολαύσουν οι επισκέπτες. Η Χίος έχει μια ζωντανή πόλη, με πολλά αξιοθέατα, όπως ένα μεσαιωνικό κάστρο, οθωμανικά λουτρά και βυζαντινές εκκλησίες.

Τα χωριά, νότια και βόρεια του νησιού είναι μοναδικά, πολλά από τα οποία είναι μεσαιωνικοί οικισμοί, που χρονολογούνται από τη βυζαντινή εποχή. Το νότιο τμήμα του νησιού, γνωστά και ως «Μαστιχοχώρια» (ή Μαστιχοχώρια) είναι η περιοχή όπου παράγεται η μαστίχα, ένα μοναδικό προϊόν της Χίου. Το βόρειο τμήμα είναι πολύ πιο άγριο, με μοναδικά διαμορφωμένα βουνά όπου η χλωρίδα και η πανίδα είναι πλούσια σε ορχιδέες και άγρια πτηνά.

Απολαύστε τη Χιώτικη φιλοξενία

Διαμονή

Το νησί έχει ως επί το πλείστον μικρά και μεσαία ξενοδοχεία και καταλύματα για διακοπές στη Χίο, καθώς είναι προορισμός που προσελκύει εναλλακτικούς επισκέπτες.

Η φιλοξενία είναι το κύριο θέμα για τις διακοπές στη Χίο, καθώς αυτές οι επιχειρήσεις διοικούνται από ζεστούς και φιλικούς ανθρώπους που επιθυμούν οι επισκέπτες τους να αξιοποιήσουν στο έπακρο την επίσκεψή τους στο νησί.

Οι επιλογές διαμονής είναι διάσπαρτες σε διάφορα σημεία του νησιού, είτε στη ζωντανή πόλη της Χίου, στη μοναδική Γενοβέζικη επιρροή Κάμπος, σε παλιά μεσαιωνικά χωριά όπως η Βολισσός, τα Αυγώνυμα και τα Σπηλιά-Καρδάμυλα και ήσυχες παραθαλάσσιες περιοχές όπως ο Καρφάς.

Αξέχαστη Εμπειρία Διαμονής

Τι μπορείτε να κάνετε στη Χίο

red-tulips-flowers
Εξερευνήστε τις άγριες τουλίπες
Αναζητήστε περισσότερα από 90 είδη από άγριες ορχιδέες
Περπατήστε στα αρχαία μονοπάτια της Χίου
argalios
Μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε τον αργαλειό
activities
Περιπλανηθείτε ανάμεσα στα Αρχοντικά του Κάμπου

top

© Copyright Koin.S.Ep. Diktio Xiakis Filoxenias Politismou & Perivalontos Ypiresies Enimerosis Episkepton k.a.

Close